Annons
Nyheter

Vinstlyft för Academedia

Utbildningskoncernen Academedia går oväntat starkt, trots inflationen. Draghjälp kommer bland annat från uppjusteringen av skolpengen med 5 procent.
Ekonomi • Publicerad 5 maj 2023
Utbildningskoncernens vinst och omsättning stiger, visar delårsrapport. ArkivbildFoto: Jessica Gow/TT

Academedia redovisar en vinst före skatt 217 miljoner kronor för det tredje kvartalet i sitt brutna räkenskapsår, avslutat i mars. Det kan jämföras med vinsten på 200 miljoner kronor under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Rörelseresultatet lyfte med 15 procent till 361 miljoner kronor, vilket var mer än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med 298 miljoner kronor på den vinstraden, enligt Bloomberg.

Annons

Nettoomsättningen steg med 10 procent till 4,2 miljarder kronor, upp från 3,8 miljarder ett år tidigare.

Antalet barn och elever i för-, grund- och gymnasieskolor som Academedia driver ökade med 6,4 procent till 99 076 under kvartalet.

"Verksamhetsårets tredje kvartal är det första kvartalet som i sin helhet har påverkats av de nya ekonomiska förutsättningarna med kraftigt ökad inflation. Tack vare Academedias goda förberedelser och satsningar på kvalitet och attraktivitet visar verksamheten fortsatt stabil utveckling både avseende tillväxt och ekonomi", skriver vd Marcus Strömberg i en kommentar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons