Annons
Nyheter

Virus på sjukhuset inte under kontroll

Det är fortfarande besöksförbud och intagningsstopp på två av medicinklinikens avdelningar på lasarettet i Växjö.
- Tyvärr har vi inte läget under kontroll, vi har haft patienter som insjuknat under natten till idag, säger chefen för medicinkliniken Per-Henrik Nilsson.
Nyheter • Publicerad 2 februari 2006

Det var i förra veckan som vinterkräksjukan utbröt på sjukhuset och det gjorde att besöksförbud och intagningsstopp infördes på avdelning 3 och 5. Totalt rörde det sig om 52 vårdplatser på de bägge avdelningarna som utgör halva medicinkliniken.

Laboratorieodlingar

Annons

De laboratorieodlingar som togs från bägge avdelningarna visade att det var calicivirus, det virus som orsakar vinterkräksjuka, som härjade på avdelningarna och därför var det enligt Per-Henrik Nilsson en riktig åtgärd att inte ta in fler patienter och att stoppa besöken. Klinikchefen hoppas att intagningsstoppet för besöksförbudet ska kunna upphävas i morgon.

- Vi omprövar stoppet dagligen och hoppas innerligt att vi kan upphäva det så fort som möjligt. Men jag kan inte garantera något, viruset lever sitt eget liv.

Klarat alla akutfall

Caliciviruset är mycket smittsamt och besvärligt och det kan ibland ta tid att bli av med det på avdelningarna.

- Men vi har klarat de akuta fallen och har inte behövt göra några prioriteringar eller avkall på något. Om någon känner sig sjuk och inte klarar sig hemma så ska de förstås höra av sig till oss, säger Per-Henrik Nilsson.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons