GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vittnade i dynamithärva – straffet lindras

Göta hovrätt i Jönköping. Arkivbild.
Göta hovrätt i Jönköping. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT

En man som valde att samarbeta med myndigheterna i utredningen av en omfattande sprängmedelshärva får ett lindrigare straff, rapporterar SVT Jönköping.

Mannen, som är i 25-årsåldern, hade dömts till tre års fängelse i tingsrätten. Två andra män, bägge i 40-årsåldern, dömdes också till fängelse.

Den yngre mannen tipsade polisen och bidrog i hög grad till att de två andra männen kunde dömas, noterar hovrätten. Med anledning av detta samarbete ser domstolen att mannen "under överskådlig tid kan komma att få leva under hot om allvarliga repressalier som påtagligt inskränker hans möjligheter att leva ett normalt liv", och dömer honom därför till skyddstillsyn.

Hovrätten fastställer samtidigt de äldre männens fängelsestraff, på fem respektive sex år.

Fallet gäller hantering av nästan 600 kilo sprängmedel och minst 86 sprängkapslar. Härom veckan greps ytterligare tre män misstänkta för att ha tagit emot och levererat vidare sprängmedel.

Läs mer