Annons
Nyheter

Volvo Cars satsar tio miljarder i Torslanda

Volvo Cars investerar tio miljarder kronor för att förbereda tillverkningen av nästa generations elbilar på fabriken i Torslanda, Göteborg, skriver biltillverkaren i ett pressmedddelande.
Ekonomi • Publicerad 8 februari 2022
Volvo Cars satsar tio miljarder kronor för att förbereda för tillverkning av nästa generations elbilar i Torslanda, Göteborg. Arkivbild
Volvo Cars satsar tio miljarder kronor för att förbereda för tillverkning av nästa generations elbilar i Torslanda, Göteborg. ArkivbildFoto: ADAM IHSE / TT

Enligt Volvo Cars handlar det bland annat om att "införa ny och mer hållbar teknik och tillverkningsprocesser i fabriken".

"Dessa inkluderar införandet av megagjutning av karossdelar i aluminium, en ny batterimonteringsanläggning och en helrenoverad målnings- och slutmonteringsverkstad", skriver Volvo Cars.

Annons

Beskedet om satsningen i Torslanda kommer sedan Volvo Cars tillsammans med batteritillverkaren Northvolt beslutat att investera 30 miljarder kronor på utveckling och tillverkning av batterier som är skräddarsydda för Volvo Cars nästa generation av elbilar.

"Torslanda är vår största fabrik och kommer att spela en avgörande roll i vår pågående omvandling när vi går mot att bli en helt elektrisk biltillverkare senast 2030", skriver den avgående vd:n Håkan Samuelsson i en kommentar.

Volvo Cars aktie stiger med 0,6 procent efter beskedet om satsningen, som kommer precis inför biltillverkarens första bokslut sedan börsnoteringen i höstas på fredag.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons