Annons
Nyheter

Oro för energipriser sänkte Wall Street

Börs • Publicerad 7 mars 2022
Bred nedgång på New York-börsen. Arkivbild
Bred nedgång på New York-börsen. ArkivbildFoto: Allie Joseph/AP-TT

Aktiekurserna backade på bred front på handelsveckans första dag i New York. Alla de tre ledande indexen på Wall Street sjönk.

Marknaden präglades av en orosvåg för vad ett tvärstopp för rysk export – till följd av sanktioner eller ett ryskt embargo – kan innebära för de globala priserna på energi, råvaror transporter, livsmedel och därmed den redan historiskt höga inflationen i stora delar av västvärlden.

Annons

Råoljepriset lyfte till drygt 139 dollar per fat under natten till måndagen, men backade under dagen till cirka 120 dollar per fat, vilket redan det är den högsta noteringen sedan 2012.

Prislyftet på olja kommer sedan Bidenregeringen sagt att man överväger att införa ett embargo mot import av olja och andra energiprodukter från Ryssland.

Det breda S&P 500-indexet tappade 3,0 procent, Dow Jones industriindex backade 2,4 procent och tekniktunga Nasdaq gick ned 3,6 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons