Annons
Nyheter

Wall Street tappade efter svagt avslut

Börs • Publicerad 13 juli 2020
USA-börserna inledde handelsveckan negativt. Arkivbild.
USA-börserna inledde handelsveckan negativt. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan

Goda nyheter om utvecklingen av vaccin mot coronaviruset och en rivstart på rapportsäsongen av läskedryckstillverkaren Pepsico fick USA-börserna att stiga i början av måndagens handel. Mot slutet av dagen droppade kurserna dock rejält efter kraftiga tapp bland framför allt teknikjättarna, som drabbades tungt av beskedet att Kalifornien delvis stänger ner.

Microsoft var ett av teknikbolagen som föll stort mot slutet av dagen. Aktien gick ned 3,1 procent.

Annons

Läkemedelsbolagen Pfizer och Biontech har båda visat framsteg i sin vaccinforskning och får nu en så kallad snabbspårsklassning för två av sina vaccinkandidater av den amerikanska myndigheten FDA. Klassificeringen ska underlätta framtagning av viktiga läkemedel. Pfizer steg 4,3 procent och tyska Biontech lyfte 10,5 procent.

Läsktillverkaren Pepsico lämnade en betydligt bättre kvartalsrapport än väntat och aktien steg 0,3 procent.

Elbiltillverkaren Tesla meddelade i helgen att man sänker priset på sin kompaktsuv, modell Y. Aktien rusade inledningsvis men tappade farten helt och hållet och landade till slut på minus 3,1 procent.

Dow Jones industriindex steg marginella 0,04 procent, Nasdaqs kompositindex gick ned 2,1 procent och S&P 500 backade 0,9 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons