Annons
Nyheter

Walmart höjer prognosen

Ekonomi • Publicerad 17 augusti 2021
Oväntat stort försäljningslyft för Walmart, som höjer prognosen för hela räkenskapsåret. Arkivbild
Oväntat stort försäljningslyft för Walmart, som höjer prognosen för hela räkenskapsåret. ArkivbildFoto: Charles Krupa AP/TT

Walmart höjer sin försäljningsprognos för helåret. Styrkebeskedet kommer efter det att den amerikanska detaljhandelsjätten klått förväntningarna med råge under bolagets andra kvartal, som avslutades i juli.

Öppnandet av USA efter alla nedstängningar i pandemin ligger bakom den starka utvecklingen liksom en stark efterfrågan på allt från kläder till researtiklar och prylar som behövs när skolsystemet öppnar upp.

Annons

Walmarts omsättning under kvartalet lyfte med 2,4 procent till 141 miljarder dollar (cirka 1 220 miljarder kronor). Det kan jämföras med en snittprognos på 137 miljarder dollar.

I jämförbara butiker i USA låg försäljningsökningen på 5,2 procent exklusive bränsle. Och Walmart höjer nu prognosen för hela räkenskapsåret till 5-6 procent, vilket bygger på en fortsatt stark tillväxt i USA och inga nya omfattande stimulanspaket.

Det justerade resultatet blev en vinst på 1:78 dollar per aktie, mot väntade 1:57 dollar per aktie.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons