Annons
Nyheter

Ytterligare en skottlossning i skånska Broby

Krim • Publicerad 16 juli 2023
Det har skett två skottlossningar i skånska Broby i veckan. Dessutom var det en skottlossning i närliggande Glimåkra. Arkivbild.
Det har skett två skottlossningar i skånska Broby i veckan. Dessutom var det en skottlossning i närliggande Glimåkra. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En skottlossning har skett i Broby. På söndagseftermiddagen larmades polisen till en bostad i skånska Broby som hade ett misstänkt skotthål i ett fönster. Bostadsinnehavaren hade varit bortrest och upptäckte hålet först under söndagen. Polisens teori är att skottlossningen skedde i lördags då de larmades till Broby med anledning av att höga smällar ska ha hörts i området.

Ingen ska ha kommit till skada vid händelsen. En anmälan om mordförsök och grovt vapenbrott har upprättats, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

Det är andra gången den här veckan som det har varit skottlossning i Broby. Den första skottlossningen var också mot en bostad i Broby, natten till onsdag. Natten till torsdag var det dessutom skottlossning i närliggande Glimåkra.

– Det är för tidigt att säga något om den här skottlossningen har något samband med någon annan, men det är självklart något vi tittar på under alla utredningar av så här grova brott, sade polisens presstalesperson Jimmy Modin till TT i samband med de två skjutningarna tidigare i veckan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons