GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Zalando vinstvarnar för helåret

Ekonomi • Publicerad 23 juni 2022
Internetbaserade modejätten Zalando har sitt huvudkontor i Berlin.
Internetbaserade modejätten Zalando har sitt huvudkontor i Berlin.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Tyska modejätten Zalando vinstvarnar för helåret 2022 sedan det andra kvartalet har visat sig vara mindre lönsamt än beräknat på förhand, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Zalando förklarar den minskade lönsamheten med att makroekonomiska förhållanden har försämrats under andra kvartalet, samtidigt som EU:s konsumentförtroendeindex sjönk ytterligare i juni.

"Ledningen förväntar sig nu att de makroekonomiska utmaningarna blir mer utdragna och intensiva än vad som tidigare förutsetts", skriver Zalando.

Företaget förväntar sig nu att bruttohandelsvolymen ökar 3–7 procent till 14,8–15,3 miljarder euro under det finansiella helåret 2022.

Den 4 augusti presenterar modejätten sin delårsrapport för andra kvartalet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.