14 barn döda efter skyfall i Pakistan

Pakistan • Publicerad 7 mars 2020
Bild från ett tidigare tillfälle. Boende i Multan, i östra Pakistan, letar efter sina tillhörigheter efter att taket på deras hus rasade in efter kraftiga regnfall. Bild från 21 februari.
Bild från ett tidigare tillfälle. Boende i Multan, i östra Pakistan, letar efter sina tillhörigheter efter att taket på deras hus rasade in efter kraftiga regnfall. Bild från 21 februari.Foto: Asim Tanveer

Minst 20 personer har dött och dussintals har skadats efter att byggnader i Pakistan har kollapsat till följd av kraftiga regnfall, uppger landets nationella krismyndighet.

Fjorton barn och tre kvinnor ska finnas bland de döda.

I den enskild värsta händelsen dog fem barn när taket till deras hem kollapsade i staden Dargai, 16 mil sydost om Pakistans huvudstad Islamabad.

Det hårda vädret längs med den afghanska gränsen har pågått sedan torsdag och väntas fortsätta de kommande dagarna.

Skyfall, laviner, översvämningar och hårt vinterväder ledde till över 130 personers död i Pakistan och Afghanistan i januari.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.