16-åring utnyttjad i bordellhärva

Brott • Publicerad 9 oktober 2019
I man i 35–årsåldern misstänks ha sålt 25 rumänska kvinnor i olika Stockholmslägenheter. Arkivbild.
I man i 35–årsåldern misstänks ha sålt 25 rumänska kvinnor i olika Stockholmslägenheter. Arkivbild.Foto: Daniella backlund/SvD/TT

En man i 35–årsåldern misstänks ha sålt 25 rumänska kvinnor i en bordellverksamhet som bedrivits i flera lägenheter, hyrda i andra hand i Stockholmsområdet. De flesta kvinnorna är mellan 20 och 30 år, men en av dem är en flicka på 16 år, rapporterar .

Vid en av lägenheterna har ett 70-tal män fångats av polisens övervakningskamera.

– Det verkar som att det har varit en blandad kundkrets. Vi håller just nu på att identifiera misstänkta sexköpare, och ett flertal kommer åtalas, säger åklagare Martina Winslow till tidningen.

Förutom övervakningsbilder har också meddelanden de från misstänkta sexköparnas mobiltelefoner säkrats. Bordellverksamheten har enligt Aftonbladet omsatt flera hundra tusen kronor.

Mannen misstänks för grovt koppleri och för ett fall av människohandel.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.