Annons

Tårgas mot demonstranter i Hongkong

Vid flera tillfällen under helgen har polisen skjutit tårgas mot demonstranter i centrala Hongkong. Både under lördagen och söndagen samlades stora skaror för att marschera genom Hongkong och visa sitt missnöje med utvecklingen i regionen.
Hongkong • Publicerad 4 augusti 2019
Protesterna i Hongkong fortsätter.
Protesterna i Hongkong fortsätter.Foto: Vincent Thian/AP/TT

De värsta sammandrabbningarna mellan polis och regimkritiker skedde på söndagen i Causeway Bay, känt för sina lyxbutiker, och i Sheung Wan.

Protesterna i Hongkong har pågått i flera månader. I lördags samlade demonstrationerna över 100 000 personer enligt arrangörerna. Protesten började i lugnt tempo och anda, men avslutades desto våldsammare och kravallpolis avfyrade tårgas mot demonstranter som bland annat hade krossat fönster på polisfordon.

Annons

Sammanlagt har hundratals personer gripits, varav över 20 under natten till söndag, enligt polisen.

Trots att Kina lyft ännu ett varnande finger mot proteströrelsen ger inte demonstranterna vika.

Den kinesiska statliga nyhetsbyrån Nya Kina rapporterar att Peking-regimen "inte kommer att sitta och titta på och låta situationen fortgå. Vi är övertygade om att Hongkong kommer att kunna lösa svårigheter och framtida utmaningar".

På måndagen har proteströrelsen manat till masstrejk.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons