Annons

80 år gammal bomb förstörd i Spanien

Spanien • Publicerad 5 september 2019
En av Barcelonas stränder evakuerades i augusti på grund av att en bomb från det spanska inbördeskriget hittats. På onsdagen hittades ytterligare en bomb från samma tidsperiod under bygget av en nöjespark utanför Toledo. Arkivbild.
En av Barcelonas stränder evakuerades i augusti på grund av att en bomb från det spanska inbördeskriget hittats. På onsdagen hittades ytterligare en bomb från samma tidsperiod under bygget av en nöjespark utanför Toledo. Arkivbild.Foto: Renata Brito/AP/TT

Spansk polis har framgångsrikt förstört en minst 80 år gammal bomb, som hittades vid bygget av en historisk nöjespark utanför Toledo i centrala Spanien.

Bomben kommer från det spanska inbördeskriget (1936–1939) och är en av flera från samma period som har hittats i efterhand. Så sent som i augusti evakuerades en av Barcelonas stränder på grund av att en bomb hittats.

Det nya bombfyndet gjordes på onsdagen och enligt den regionala räddningstjänsten detonerades bomben säkert av polisens experter utan skador på varken människor eller byggnader.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons