Annons

Adidas rapport besvikelse för börsen

Ekonomi • Publicerad 8 augusti 2019
Bayern München med stjärnan Thomas Müller är en av många fotbollsklubbar som sponsras av Adidas som nu presenterar delårssiffror.
Bayern München med stjärnan Thomas Müller är en av många fotbollsklubbar som sponsras av Adidas som nu presenterar delårssiffror.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Den tyska sportutrustningsjätten Adidas redovisar ökad vinst och försäljning under andra kvartalet, men mottagandet på börsen blev svalt.

Nettovinsten från kvarvarande verksamhet steg med tio procent till 462 miljoner euro, och försäljningen ökade med fyra procent till 5,51 miljarder euro.

Annons

Adidas räknar med att andra halvåret blir starkare och spår liksom tidigare att helårets försäljning växer med 5–8 procent jämfört med 2018.

Många hade hoppats att Adidas, i likhet med konkurrenten Puma, skulle höja prognosen och aktien, som stigit kraftigt de senaste veckorna, sjönk med nästan fyra procent under den inledande handeln.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons