Andersson om Ramos-löst Spanien: "Gör ju inget"

Sergio Ramos är avstängd och landslaget slipper en av världens bästa mittbackar i EM-kvalet mot Spanien.
Fotboll • Publicerad 14 oktober 2019
Sergio Ramos, till höger, är avstängd och missar EM-kvalet mot Sverige på Friends arena.
Sergio Ramos, till höger, är avstängd och missar EM-kvalet mot Sverige på Friends arena.Foto: Tore Meek/NTB/TT

Ramos har vunnit det mesta man kan vinna med Real Madrid och Spanien och mot Norge på Ullevål i lördags blev han historisk.

Ingen annan har spelat lika många landskamper för Spanien – 168.

Nästa får dock vänta.

Ramos har aldrig lagt varken fötter eller fingrar emellan i närkampsspelet. Behövs det, tar han en kula för laget. Varningen mot Norge var en sådan, men det var också det tredje gula kortet i kvalet – med en matchs avstängning som konsekvens.

Att Ramos försvarsförmåga och offensiva farlighet lär saknas är inget någon i det svenska lägret beklagar. Men varken Janne Andersson eller spelare vill dra för stora växlar av att Ramos tillfälligt måste ersättas.

"Det påverkar"

– Han spelar varenda match för dem och det är klart att det betyder mycket att han inte spelar. Det påverkar, det är deras lagkapten. Men de har många andra bra spelare. Hela laget är kvalitet rakt igenom. De har nog en bra ersättare till honom, säger Robin Olsen.

– Jag brukar säga att om en väldigt bra spelare hos motståndaren inte spelar är det en fördel för oss, men det finns andra bra spelare hos Spanien, säger Andersson.

Lagkaptenen Andreas Granqvist:

– Jag läste att han slog rekord i förra matchen. Han är en otroligt viktig spelare för Spanien. Stark defensivt och offensivt på fasta situationer. Att en av deras offensivt och defensivt bästa spelare inte är med är något vi ska försöka utnyttja.

"Fantastisk fotbollsspelare "

John Guidetti:

– Sergio Ramos är ju en fantastisk fotbollsspelare och det känner man när man har mött honom flera gånger. Han är duktig på det han gör, han är en ledargestalt. Det är klart att det är positivt för oss, säger han.

– Å andra sidan är Spaniens trupp en av de starkaste i hela världen och den som kommer in är ju inte heller fy skam. Han kan ju vara väldigt hungrig. Kolla på (Marcus) Danielson häromdagen, han klev in som reserv och var kanske vår bäste spelare mot Malta.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.