Annons

Appelquist vill fortsätta uppröra

Provokativ humor med en ny programledare, ett drama baserat på Jonas Hassen Khemiris "Allt jag inte minns" och en efterlängtad fortsättning på "Vår tid är nu". Så blir hösten i SVT.
Tv • Publicerad 15 augusti 2019
Kristoffer Appelquist är ny programledare för "Svenska nyheter".
Kristoffer Appelquist är ny programledare för "Svenska nyheter".Foto: Anders Wiklund/TT

Det populära humorprogrammet "Svenska nyheter" har fått en ny programledare efter Jesper Rönndahls avhopp. Den här hösten kommer tittarna att få bekanta sig med komikern Kristoffer Appelquist, i programmet som både har underhållit och rört upp känslor. Han är delvis lycklig, delvis panikslagen.

– Ingen vill gå upp på en ståupp-scen efter Jesper Rönndahl och man vill inte heller ta över ett tv-program efter honom. Samtidigt är det någonting som triggas, tanken på att ta över stafettpinnen och tänka att man kanske kan springa lite snabbare, säger Kristoffer Appelquist.

Annons

Även om Appelquist är ny som programledare, var han med som manusförfattare under den första säsongen av "Svenska nyheter". Han tror att programmet kommer att fortsätta att röra upp känslor.

– Affärsidén är "hur kan man göra det här om man inte är ängslig?". Folk kommer att fortsätta att bli upprörda, samtidigt tror jag att de har vant sig och har mer rimliga förväntningar på hur provokativa vi kan vara.

Mok i ny humorserie

En till dos av humor får tittarna i serien "Kurs i självutplåning". Den numera Londonbaserade komikern Evelyn Mok gör sin första stora roll som antihjälten Maria, "en introvert clownälskande Walter White", som hon beskrivs av regissören Isabella Rodriguez.

Serien följer även Marias bästa kompis Tore, spelad av Jonatan Unge. Han kommer från Östermalm och har alla förutsättningar i världen, men misslyckas ändå med livet.

– Den påminner mycket om amerikanska dramakomedier, säger Evelyn Mok, men menar ändå att de har lyckats fånga en väldigt svensk ton i serien.

Kalle lämnar Djurgårdskällaren

Den tredje säsongen av "Vår tid är nu" tar avstamp 1968. Nina Löwanders (Hedda Stiernstedt) barn Christina har vuxit upp och börjar hänga i vänsterkretsar. Nina har tagit över Djurgårdskällaren och vill starta diskotek. Samtidigt har Nina och Kalles relation fått sig en rejäl törn, men exakt hur den ser ut vill inte skådespelarna avslöja.

– Kalle kommer att vara involverad på olika sätt, men jag kan avslöja att när vi inleder säsongen så jobbar han på en annan restaurang, säger Charlie Gustafsson.

– Men Nina och Kalles relation är fortfarande en röd tråd genom hela serien, säger Hedda Stiernstedt.

Dessutom har dramaserien "Allt jag inte minns" premiär, baserad på Jonas Hassen Khemiris roman med samma namn. I rollerna syns bland andra Armand Mirpour som rollfiguren Samuel och Pernilla August som Samuels mamma.

På talkshow-fronten är det inte bara "Skavlan" som gäller. Kristian Luuk har tagit med sig komikern Daniel Hallberg och tillsammans kommer de att underhålla Sverige under lördagar med start den 8 september i programmet "Luuk & Hallberg".

Sofia Sundström/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons