Annons

"Är en chock för Manchester City"

Manchester City stängs av från Champions League i två år.
Ett besked som väcker många reaktioner.
Fotboll • Publicerad 14 februari 2020
Manchester City stängs av från Champions League i två år. Arkivbild.
Manchester City stängs av från Champions League i två år. Arkivbild.Foto: Ian Walton/AP/TT

På fredagskvällen kom beskedet att engelska storklubben Manchester City stängs av från Champions League-spel i två år och tvingas böta drygt 300 miljoner kronor för att ha brutit mot de finansiella reglerna, de så kallade Financial Fair Play-reglerna.

”Klubben är besviken men inte överraskad", skriver City i ett uttalande.

Annons

Det sista ordet i fallet lär inte vara sagt då fotbollsjätten tänker överklaga beslutet till idrottens skiljedomstol, Cas, men reaktionerna i fotbollsvärlden är många.

"Kommer ta motgången"

– Det här kommer att vara en chock för City men de kommer inte lägga sig platt, säger tidigare mittfältaren Michael Brown, numera expert i BBC.

– Ägarna är inte här tillfälligt, de kommer ta det vidare. Om det är några ägare som kommer ta den här motgången så är det de här, fortsätter Brown och syftar på att City ägs av shejk Mansour som ingår i Förenade arabemiratens kungafamilj.

Brown tror att City kommer fortsätta vara en attraktiv klubb.

– Visst finns det spelare där ute som vill gå till Manchester City, oavsett om det kanske inte blir Champions League-fotboll. Pep Guardiola (tränaren) är ett stort dragplåster, och även om han lämnar kommer de att ta in en ny topptränare och infrastrukturen kommer locka spelare. Vad de har gjort som fotbollsklubb, vad de har gjort på planen, sättet de har gjort det på, det har varit toppklass.

Hyllar Uefa

La Liga-presidenten Javier Tebas hyllar Uefas agerande.

"Uefa vidtar äntligen avgörande åtgärder. Att upprätthålla reglerna kring financial fair play och bestraffa ekonomisk dopning är avgörande för fotbollens framtid. I åratal har vi krävt stränga åtgärder mot Manchester City och Paris Saint-Germain. Bättre sent än aldrig", skriver han på Twitter.

Simon Sjöstrand/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons