Annons

Ungdomar åtalas för Hässleholmsbrand

Brott • Publicerad 1 februari 2020
Larmet om branden i industribyggnaden kom sent på onsdagseftermiddagen den 14 augusti.
Larmet om branden i industribyggnaden kom sent på onsdagseftermiddagen den 14 augusti.Foto: Johan Nilsson/TT

Nästa vecka väcks åtal mot de ungdomar som misstänks för branden som totalförstörde en lagerbyggnad i Hässleholm i augusti, skriver Norra Skåne.

Branden intill järnvägsspåren stoppade all tågtrafik genom Hässleholm i nästan en vecka.

Annons

Det började brinna sent på eftermiddagen den 14 augusti och polisen misstänkte tidigt att elden var anlagd. En 16-årig flicka är misstänkt för grov mordbrand, alternativt grov allmänfarlig vårdslöshet och fyra andra ungdomar misstänkts för olaga intrång.

Åtal kommer att väckas på fredag den 7 februari. Om alla fem ungdomar kommer att åtalas, och för vilka brott de i så fall kommer att åtalas för, vill inte kammaråklagare Marie-Louise Holmberg svara på, men alla har erkänt att de befunnit sig i området.

– Vi har ett händelseförlopp och har kunnat klargöra vad som faktiskt har hänt och det är vi nöjda med, säger hon till tidningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons