Australien varnar för utlandsresor

Coronavirus • Publicerad 13 mars 2020
Australiens inrikesminister Peter Dutton (till vänster) har smittats av coronavirus. Här syns han i en bild från sommaren 2019 tillsammans med premiärminister Scott Morrison.
Australiens inrikesminister Peter Dutton (till vänster) har smittats av coronavirus. Här syns han i en bild från sommaren 2019 tillsammans med premiärminister Scott Morrison.Foto: Rod McGuirk/AP/TT

Australien skärper sina åtgärder för att stoppa coronavirusets spridning och uppmanar sina invånare att ompröva eventuella planer på att resa utomlands.

– Vi råder alla australier att ta sig en funderare på behovet att resa utomlands just nu, oavsett destination, ålder eller hälsotillstånd, säger premiärminister Scott Morrison.

Tidigare har regeringen avrått från resor till hårt drabbade områden i Kina, Italien, Sydkorea och Iran.

Landets inrikesminister Peter Dutton har coronavirus och har satts i karantän på sjukhus, enligt bestämmelser i delstaten Queensland.

– I morse vaknade jag med feber och ont i halsen, säger han och tillägger att han mår bra.

Landet kommer på måndag även att avråda från icke nödvändiga arrangemang med fler än 500 personer, uppger premiärministern, som bara timmar tidigare uppmanat australier att gå på sportevenemang.

184 fall av coronaviruset har bekräftats i Australien. Tre människor har avlidit.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.