Annons

"Baby Trump" på väg till Danmark

Danmark • Publicerad 4 augusti 2019
Den sex meter höga Trump-ballongen visades första gången 2018 när Donald Trump besökte London. ArkivbildFoto: Matt Dunham/AP/TT

Den har följt den amerikanske presidenten världen över och nu kommer den till Danmark. När Donald Trump kommer till Köpenhamn om en månad möts han av den sex meter höga ballongen som framställer honom som en jättebaby.

Morten Skovgaard har tagit initiativet till att hämta ballongen, som finns i flera exemplar, till Danmark och meddelar att han har fått grönt ljus från gruppen bakom ballongen.

Annons

– Jag tycker att Vita huset har varit en absurd teater sedan 2016, och därför tycker jag att ballongen passar mycket bra, säger han.

Ännu kvarstår några detaljer att lösa, bland annat tillstånd att ha med ballongen under demonstrationerna. Dessutom ska utgifterna för transporter finansieras. Men Morten Skovgaard säger att han har kontakt med flera som är villiga att betala.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons