Annons

Bannlyst artist återvänder till Nya Zeeland

Musik • Publicerad 8 augusti 2019
Tyler the Creator kommer till Nya Zeeland i början av januari 2020. Arkivbild.
Tyler the Creator kommer till Nya Zeeland i början av januari 2020. Arkivbild.Foto: Amy Harris

För fem år sedan bannlyste Nya Zeeland hiphopartisten Tyler the Creator – nu återvänder han som huvudakt på en stor festival.

Artisten och hans hiphop-kollektiv Odd Future ansågs ha uppmanat till våld när en polis skadades i samband med att de skrev autografer i Boston 2011. Därför ville inte Nya Zeeland släppa in dem för en spelning ett par år senare. Sajten rapporterar att den amerikanske artisten numera inte ses som ett "hot mot den allmänna ordningen" och därför kommer att släppas in i landet.

Annons

Landets migrationsmyndighet har godkänt artistens visumansökan och i januari nästa år är han inbokad till två spelningar på festivalen Bay Dreams. Utöver att Tyler the Creator ansågs vara våldsbejakande, så har han kritiserats för sina homofobiska texter.

Nu säger arrangörer bakom festivalen Bay Dreams till Stuff att artisten har förändrats under de senaste åren och att de inte oroas över att han ska spela några av sina gamla låtar som tidigare har "skapat drama".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons