Bästa resultatet hittills för Tidemand

Pontus Tidemand slutar sjua i VM-rallyt i Wales. Det är hans bästa placering hittills i den tyngsta WRC-klassen.
Nu återstår det att se om det bli någon fortsättning på högsta nivå för svensken.
Bilsport • Publicerad 6 oktober 2019
Pontus Tidemand blev sjua i VM-rallyt i Wales. Arkivbild.
Pontus Tidemand blev sjua i VM-rallyt i Wales. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Pontus Tidemand saknar en fast styrning i WRC, men har fått chansen att köra en Ford för M-Sport-stallet i de två senaste tävlingarna. Det blev en niondeplats i Turkiet och på grusvägarna i Wales slutade Tidemand sjua.

"Det känns som att jag till slut lyckats lista ut hur man ska köra den här bilen. Det finns mer att göra, men vi är definitivt på rätt spår", skriver Tidemand på Facebook.

Svensken flyttades upp en placering sedan stallkamraten Teemu Suninen tvingats bryta med en punktering sent på lördagskvällen.

Tidemand kunde inte konkurrera med täten utan tävlade i ett ingenmansland med hela fem minuter upp till de sex främsta förarna och med irländaren Craig Breen fyra minuter bakom sig. Estländaren Ott Tänak vann och drygar ut sin ledning i sammandraget före fransmannen Sébastien Ogier.

Efter två totalsegrar i underklassen WRC2 det senaste året var det flera experter som trodde att det var dags för Tidemand att ta steget upp till den tyngsta klassen. Men fabrikskontraktet har lyst med sin frånvaro och det har hittills bara blivit ströinhopp.

Tävlingen i Wales är det fjärde rallyt Pontus Tidemand fått köra i WRC-klassen i år. Det blev en åttondeplats i Svenska rallyt i februari efter premiären i Monte Carlo där han bröt.

Nu återstår två tävlingar i VM-serien, men Tidemand har inte gjort klart om att få köra de två rallyna i Spanien och Australien.

Mikael Forsell/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.