Annons

BBC betalar 24 miljoner till Cliff Richard

Musik • Publicerad 5 september 2019
Cliff Richard. Arkivbild.
Cliff Richard. Arkivbild.Foto: Markus Scholz/AP/TT

BBC tvingas betala den brittiska sångaren Cliff Richard 2 miljoner pund, motsvarande drygt 24 miljoner kronor, i rättsliga kostnader efter att tv-bolaget gjort intrång i sångarens privatliv, skriver .

2014 hyrde BBC en helikopter för att filma en polisrazzia vid Cliff Richards hem. Det brittiska tv-bolaget rapporterade samtidigt att sångaren utreddes misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn. Men Richard varken anhölls eller åtalades och valde att stämma BBC.

Annons

De 2 miljoner pund som tv-bolaget nu tvingas betala Richard markerar slutet på en fem år lång rättslig strid. En summa som dock inte täcker de 4,5 miljoner pund, motsvarande drygt 53 miljoner kronor, som de rättsliga turerna har kostat sångaren.

77-årige Cliff Richard är en av Storbritanniens mest folkkära artister. Han slog igenom på 1950-talet och är den ende sångare som legat etta på den brittiska topplistan under sex årtionden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons