Annons

Besöksrekord för nya Livrustkammaren

Museum • Publicerad 5 augusti 2019
Livrustkammaren hade 84|000 besökare under juli månad. Arkivbild.
Livrustkammaren hade 84|000 besökare under juli månad. Arkivbild.Foto: Susanna Persson Öste/TT

Antalet besökare på Livrustkammaren dubblerades i juli, skriver museet i ett pressmeddelande. Det stora intresset förklaras med en ny permanent utställning som uppdaterats med fler föremål och med mer plats för Sveriges drottningar.

Med 84 000 besökare under juli sattes ett nytt besöksrekord. Vanligtvis räknar Livrustkammaren med 40 000 besökare i snitt under semestermånaden.

Annons

"Vi lockar nu fler än vad vi någonsin gjort tidigare, med vår uppdaterade berättelse om Sveriges kungliga historia. Det ska bli spännande att se hur besöksutvecklingen ser ut framåt för oss som besöksmål och museum", säger Malin Grundberg, museichef.

Museet är ett av Sveriges äldsta och har en världsunik samling av kungliga dräkter, vapen, vagnar och sadlar. I den nya basutställningen visas omkring 1 200 av Livrustkammarens sammanlagt runt 35 000 föremål.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons