Annons

Blodiga jihadistattacker i nordöstra Nigeria

Nigeria • Publicerad 12 augusti 2019
Minst åtta människor har dödats i nordöstra Nigeria.
Minst åtta människor har dödats i nordöstra Nigeria.Foto: TT

Minst åtta människor har de senaste dygnen dödats i jihadistattacker mot en armébas och två byar i nordöstra Nigeria. Också jihadisterna led förluster i striderna.

Två källor uppger att terrorrörelsen Iswap låg bakom en attack, i byn Gubio cirka åtta mil från staden Maiduguri på lördagen, som genomfördes med åtta pick up-fordon med kulsprutor monterade på flaken. I attacken dödades tre soldater och tre civila medan två soldater och sex civila skadades.

Annons

Attacken slogs tillbaka när stridsflyg sattes in efter två timmars strid vid armébasen och en av källorna uppger att elva jihadister också dödades.

I en annan attack, i byn Ngwom på söndagen, dödades två civila av terrorrörelsen Boko Haram. Dessutom rånades byborna på värdesaker och flera byggnader sattes i brand.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons