Annons

Halfvarsson: "Jag blev stum"

Han ville prova och hängde med täten i början.
Sedan kroknade Calle Halfvarsson i masstarten i Falun – och blev bäste svensk på 13:e plats.
Skidor • Publicerad 9 februari 2020
Calle Halfvarsson slutade på 13:e plats i masstarten i Falun.
Calle Halfvarsson slutade på 13:e plats i masstarten i Falun.Foto: Henrik Montgomery/TT

Calle Halfvarsson klappade igenom i sprintsemifinalen på hemmaplan på lördagen. 30-åringen hamnade efter direkt från start i sitt heat och slutade näst sist. Efteråt var han självkritisk.

– Jag brottas med mina lathetsspöken. Lite mer örfilar innan start skulle jag behöva, sade svensken.

Annons

Ett dygn senare gick han för revansch.

Och det såg bra ut inledningsvis i herrarnas masstart över 15 kilometer. Halfvarsson öppnade starkt, var med bland topp fem efter drygt fem kilometer – men tappade sedan.

"Gick för fort"

I mål gick han in som 13:e åkare, 47 sekunder efter ryske vinnaren Alexander Bolsjunov.

– Jag ville ge det ett försök i dag. Hellre det och så får det brista. Men jag blev stum, säger Halfvarsson till SVT och fortsätter:

– Det gick för fort. Jag fick gå ner i tempo och tappade mycket placeringar. Jag försökte lugna ner det och få tillbaka krafter för att inte ramla igenom totalt. Jag fick tillbaka krafterna lite grand, i alla fall så att jag kunde göra ett hyfsat lopp. Sedan rann det i väg när de körde fort där framme. Men det är betydligt bättre än vad det var i går.

Krafterna räckte dock inte för någon ny topp tio-placering.

Bolsjunov tog fjärde raka

– Det blir tufft när man stumnar. Det är svårt att få igen det, det är så korta turer och utförsbackar där man får återhämta sig. I går var inget bra, i dag var liksom ett okej lopp men inte mer än så. Jag ska vara högre upp.

Åt Alexander Bolsjunov fanns inget att göra.

Den ryske totalledaren fortsätter att dominera distansloppen och tog sin fjärde raka distansseger efter att ha spurtat ner Sjur Røthe, Norge, på upploppet.

Ivan Jakimusjkin, Ryssland, blev trea.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons