Olofström

Bombgruppen undersöker banklokalen

Nordea i Olofström har utsatts för ett rån. Rånarna avlossade flera skott med automatvapen. Enligt uppgift ska rånarna ha utlöst en sprängladdning inne i banken. Polisens bombgrupp är på plats för att undersöka lokalen.
Olofström • Publicerad 18 juni 2010
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring

Rånarna ska ha skjutit sönder ett däck på en bil som kördes av en privatperson. Vägspärrar är uppsatta på fler platser, bland annat på E 22, och ett mycket stort polisuppbåd är på plats. Fler poliser kör mot Olofström från olika håll för att förstärka.

- Jag kan inte säga exakt hur många vi är på plats, men vi är många och fler är på väg. Vi har även kallat in en helikopter, säger Cindy Schönström Larsson, på polisens ledningscentral till BLT.

Rånarna tog sig in i banken via ett fönster. Ett tiotal skott avlossades och ett par minuter efter det skakades byggnaden av en explosion. Flaskor och murbruk ska ha trillat till golvet inne på Systembolaget som ligger vägg i vägg. Polisens bombgrupp är därför på väg för att delta i den tekniska indersökningen.

Ingen ska ha skadats fysiskt vid rånet, men många är svårt chockade. Att rånarna kom över något är klart, men inte i vilken omfattning.

Det var tre maskerade rånare som slog till mot banken strax efter klockan nio. Två tog sig in i banken, medan den tredje väntade utanför. Överfallslarmet aktiverades 09.17 och då var rånet pågående. Efter rånet ska rånarna ha försvunnit från banken i en brun bil och kört i riktning mot Jämshög.

Ambulanser finns på plats. Avspärrningarna i Olofström är nu till stor del hävda.

Visa Rånpå en större karta

Polisen tar gärna emot tips. Har du sett eller hört något, stort som smått, ring:

010-5620422

Göran Lindh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.