Bonnier stoppar ljudböcker hos Storytel

Litteratur • Publicerad 10 april 2019
Camilla Läckberg. Arkivbild.
Camilla Läckberg. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Bonnier och Storytel kommer inte överens om ersättningsnivåerna. Konflikten får nu konsekvensen att flera stora titlar inte släpps som ljudbok hos strömningsbolaget, skriver .

Camilla Läckbergs nya roman "Ett hus av guld" är en av de böcker som Bonnier stoppar från Storytel. I stället kommer den att säljas hos andra stora återförsäljare som Nextory, Adlibris och Bokus, samt på Bonniers egen strömningstjänst Bookbeat.

Enligt Sara Börsvik, operativ chef på Bonnierförlagen, handlar bråket inte bara om hur mycket man ska få betalt utan även om att man inte är överens om hur man ska samarbeta kring titlarna.

Storytel hävdar å sin sida att Bonnier kräver en gräddfil och att kravet på ersättningsnivåer skulle få strömningstjänsten att förlora pengar, skriver SvB.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.