Annons

"Borderlands 2" säljs fortfarande i miljoner

Hajpen inför septembersläppet av skjutar- och samlarspelet "Borderlands 3" verkar ha fått upp intresset för den sju år gamla föregångaren.
Spel • Publicerad 7 augusti 2019
"Borderlands 2" fortsätter att sälja bra. Pressbild.
"Borderlands 2" fortsätter att sälja bra. Pressbild.Foto: Take-Two/TT

Sedan maj i år har "Borderlands 2" sålt i två miljoner exemplar, visar senaste kvartalsrapporten från utgivaren Take-Two.

– Jag tror att det är en helt ny generation konsumenter som är superpeppade på "Borderlands". Det bådar gott när vi rör oss mot septembersläppet. Vi får se hur det går, men det känns verkligen bra, säger vd Strauss Zelnick

Annons

Bolaget redovisade en nettoförsäljning, där hänsyn även tas till bland annat förbokade titlar, på 422 miljoner dollar, vilket är en uppgång med 46 procent på årsbasis.

I bolagets portfölj finns bland annat västernäventyret "Red dead redemption 2", som nu sålt omkring 25 miljoner enheter, och strategispelet "Civilization VI" har sålt fler än 5,5 miljoner, vilket gör det till det snabbast säljande spelet i serien.

"GTA V", liksom dess flerspelarvariant "GTA online", fortsätter att vara en kassako. Ett nytt kasino i onlinespelet har lett till nya rekordnivåer av aktiva spelare, och huvudspelet – världens kanske mest framgångsrika – har nu passerat 110 miljoner sålda exemplar.

Gustav Sjöholm/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons