Annons

Conte: Ny regering senast på onsdag

Italien • Publicerad 1 september 2019
Föreslagne premiärministern Giuseppe Conte ska presentera sin regering inom kort. Arkivbild.
Föreslagne premiärministern Giuseppe Conte ska presentera sin regering inom kort. Arkivbild.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

För bara en dryg månad sedan betraktades EU-vänliga Demokratiska partiet (PD) och antietablissemangspartiet Femstjärnerörelsen (M5S) som svurna politiska motståndare. Nu pekar allt på att de tillsammans ska styra Italien.

På söndagen meddelade den föreslagne premiärministern Giuseppe Conte, själv officiellt partilös, att han inom kort kommer att presentera sin nya regering.

Annons

– I början av nästa vecka. Inte på måndag, men på tisdag eller onsdag, kommer vi att vara klara, säger Conte.

Regeringskrisen i Italien blev ett faktum den 8 augusti efter att främlingsfientliga Legas ledare, dåvarande inrikesministern Matteo Salvini, drog sig ur regeringssamarbetet med M5S. Stärkta av opinionsframgångar hoppades Lega tvinga fram ett nyval, en ambition som av allt att döma tycks ha gått om intet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons