Annons

Danska borgmästare: Inför miljözoner i städer

Danmark • Publicerad 13 september 2019
Förbättra luftkvalitén i danska storstäder genom miljözoner, föreslår fyra borgmästare. Arkivbild från Nyhavn i Köpenhamn.
Förbättra luftkvalitén i danska storstäder genom miljözoner, föreslår fyra borgmästare. Arkivbild från Nyhavn i Köpenhamn.Foto: Paul Kleiven/AP/TT

Alla städer i Danmark borde ha möjlighet att införa miljözoner där bland annat gamla dieselbilar är förbjudna, tycker borgmästarna i Danmarks fyra största städer.

"Det här är inget krig mot bilar, men ett krig mot hälsofarliga utsläpp från dieselbilar", skriver de i ett pressmeddelande, och fortsätter:

Annons

"Därför måste vi också börja ställa miljökrav på de personbilar som ska köra i våra städer – och i ett första steg på de mest förorenande dieselbilarna."

Förslaget syftar till att förbättra luftkvalitén i städerna, enligt borgmästarna som representerar Köpenhamn, Århus, Odense och Ålborg.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons