Annons

"Darksiders" byter perspektiv

Strider, pussel och utforskning står fortfarande på programmet i nya "Darksiders genesis". Men perspektivet skiljer sig i det nya spelet.
Spel • Publicerad 6 december 2019
I "Darksiders genesis" ska fiender bekämpas i helvetet.Foto: THQ Nordic/TT
Den nya spelbara huvudfiguren är Strife, som helst tar sig an fienderna på distans.Foto: THQ Nordic/TT
"Darksiders genesis" går att spela själv eller med en kompis, antingen bredvid i soffan eller via nätet.Foto: THQ Nordic/TT

"Darksiders" byter kameran från så kallad tredjepersonsvy, bakom spelfiguren, till ett isometriskt, ovanförperspektiv.

Det gäller fortfarande att som en av apokalypsens ryttare (horseman) med diverse vapen hugga eller skjuta sig fram genom olika nivåer. Nytt för "Darksiders genesis" är samarbetsläget, där man kan hjälpas åt antingen från soffan med delad skärm, eller via nätet.

Annons

Ny är också rollfiguren Strife, som helst bekämpar sina fiender på avstånd. Alternativet är War från första "Darksiders", som är mer en närstridsexpert, och det går att byta mellan de två huvudfigurerna när som helst under spelets gång om man spelar ensam (spelar man två är man varsin).

Omkring 15 timmars ligger framför den genomsnittliga spelaren, enligt skaparna Airship Syndicate.

– Vi belönar utforskning. Många saker är dolda, (som) hemligheter och pussel. Spelets struktur är uppdragsbaserat, du kan spela om uppdrag och leta efter saker du missade första gången, säger designchefen Steve Madureira till Escapist Magazine.

"Darksiders genesis" är ute nu till pc och Stadia, och kommer i februari till konsoler.

Gustav Sjöholm/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons