Annons

David Hasselhoff släpper coverplatta

Musik • Publicerad 11 september 2019
David Hasselhoff gör flera oväntade covers på nya albumet "Open your eyes". Arkivbild.
David Hasselhoff gör flera oväntade covers på nya albumet "Open your eyes". Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Den amerikanske sångaren och skådespelaren David Hasselhoff är tätt förknippat med hitlåten "Looking for freedom", vars popularitet sammanföll med Berlinmurens fall 1989. För att hedra 30-årsjubileet av den historiska händelsen släpper Hasselhoff ett album, där han gör nya versioner, till exempel "Open your eyes" av bandet The Lords of the New Church. En musikvideo till låten är släppt, där David Hasselhoff står framför tv-skärmar som kablar ut budskapet "lögner!", rapporterar .

Låten gör han tillsammans med James Williamson från The Stooges och skivan genomsyras av fler samarbeten, med bland andra A Flock of Seagulls och Todd Rundgren. Även David Bowies "Heroes" från 1977 och Neil Diamonds "Sweet Caroline" från 1969 – den senare gästas av metalbandet Ministry – kommer att finnas med på albumet som heter just "Open your eyes" och släpps den 27 september.

Annons

Senast David Hasselhoff släppte ny musik var 2012, då albumet "This time around" kom ut.

Rättad: I en tidigare version uppgavs inte det fullständiga namnet på bandet som gjorde "Open your eyes".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons