Annons

De ska leda Melodifestivalen

Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin – det är programledartrion för Melodifestivalen 2020.
Melodifestivalen • Publicerad 3 september 2019
David Sundin, Lina Hedlund och Linnea Henriksson leder Melodifestivalen 2020. Pressbild.
David Sundin, Lina Hedlund och Linnea Henriksson leder Melodifestivalen 2020. Pressbild.Foto: SVT/TT

En komiker och två artister – det är gänget som ska ropa "nu kör vi" när Melodifestivalen drar i gång i februari.

Efter en finalplats i våras tar Melodifestivalveteranen och tidigare Alcazar-medlemmen Hedlund steget till att bli programledare, något som hon har längtat efter.

Annons

"Att få leda Sveriges mesta och bästa underhållningsprogram känns väldigt ärofyllt. Det har stått på min att vilja göra-lista i många år", säger hon enligt ett pressmeddelande från SVT.

"Bubblande glad"

Även Linnea Henriksson, med fyra album, flera P3 Guld-statyetter och TV4:s "Så mycket bättre" på meritlistan, ser fram emot uppdraget.

"Är så bubblande glad över förtroendet att få ta hand om svenska folket och alla som tävlar i denna fest alla är inbjudna till. Och som låtskrivare är det mäktigt att sex veckor varje år handlar om att hitta den bästa låten", säger hon.

Premiär i Linköping

Stå upp-komikern och programledaren David Sundin har tidigare jobbat med tävlingen som manusredaktör och publikuppvärmare.

"Jag har tittat på Melodifestivalen, jag har jobbat med Melodifestivalen, jag älskar Melodifestivalen. Under alla de här åren har jag såklart inte kunnat undvika att tänka 'där uppe skulle man allt stå en dag'", säger han.

Melodifestivalen 2020 startar i Saab arena i Linköping den 1 februari. Finalen äger rum på Friends arena i Stockholm den 7 mars.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons