Annons

Demokratiaktivister attackerade i Hongkong

Hongkong • Publicerad 14 september 2019
En demonstrant från proteströrelsen försöker göra sin röst hörd framför prokinesiska demonstranter i ett köpcentrum i Hongkong. Bilden togs fredagen den 13 september.
En demonstrant från proteströrelsen försöker göra sin röst hörd framför prokinesiska demonstranter i ett köpcentrum i Hongkong. Bilden togs fredagen den 13 september.Foto: Vincent Yu/AP/TT

Bråk har brutit ut mellan personer som stöder Fastlandskina och demokratirörelsen i Hongkong. Personer med kinesiska flaggor skrek "Stöd polisen" och "Håll modet uppe Kina" och sedan till attack mot demonstranter som protesterar mot Fastlandskinas inflytande i regionen.

Videoupptagningar från händelsen, som inträffade i en galleria, visar hur demokratiaktivister misshandlas med tillhyggen, slag och sparkar.

Annons

Flera personer har frihetsberövats av polisen.

Demokratirörelsens protester och demonstrationer, som ibland har blivit våldsamma, har pågått i Hongkong i fyra månader. Under lördagen hölls protester i flera gallerior och i centrala delar av Hongkong.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons