Annons

Deutsche Bank-direktörer tankar aktier

Ekonomi • Publicerad 2 september 2019
Deutsche Bank-chefen Christian Sewing lägger 15 procent av månadslönen på Deutsche Bank-aktier. Arkivbild
Deutsche Bank-chefen Christian Sewing lägger 15 procent av månadslönen på Deutsche Bank-aktier. ArkivbildFoto: Arne Dedert AP/TT

Den tyska storbanken Deutsche Banks koncernchef Christian Sewing kommer att från och med september lägga 15 procent av sin månadslön på köp av aktier i Deutsche Bank, enligt en rapport från banken till myndigheter.

Beskedet kommer sedan styrelseordförande Paul Achleitner i augusti köpte Deutsche Bank-aktier för nästan 1 miljon euro (cirka 10,8 miljoner kronor).

Annons

Sewing flaggade för att han skulle satsa på Deutsche Bank-aktier redan i juli, i samband med att han lanserade en stor omstrukturering av banken. Han sade då att han skulle lägga en betydande andel av sin fasta lön på bankens aktier för att visa att han tror på det han säger om nödvändiga åtgärder för att skapa lönsamhet.

Enligt rapporten kommer Sewing med start i september i år lägga omkring 21 250 euro per månad fram till utgången av 2022. Totalt skulle det handla om 850 000 euro (cirka 9,1 miljoner kronor).

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons