Annons

"Divinity" och Supernintendo-spel till Switch

Nintendo släppte flera nyheter till Switch i sin videopresentation Direct. Bland annat dyker flera klassiska titlar upp på konsolen.
Spel • Publicerad 5 september 2019
Skärmbild ur "Divinity II: Original sin" som utan förvarning släppts till Switch. Pressbild.
Skärmbild ur "Divinity II: Original sin" som utan förvarning släppts till Switch. Pressbild.Foto: Larian Studios/TT

"Super Mario kart", "Super Mario world 2: Yoshi's island" och "Stunt race fx" är några av de 20 1990-talstitlar från Supernintendotiden som nu görs tillgängliga via Nintendos onlinetjänst till Switch. För vissa av spelen ska det gå att spela tillsammans i soffan, eller via nätet.

För de spelare som minns vissa av titlarna som obarmhärtigt svåra meddelar Nintendo att det kommer att gå att spola tillbaka några sekunder, om man till exempel faller ut för ett stup.

Annons

Bland andra nyheter bekräftar också Nintendo att nätskjutaren "Overwatch" släpps till Switch i mitten av oktober. Enligt videopresentationen ser det ut som att det ska gå att åtminstone delvis styra sin figur genom att luta Switchkonsolen i det bärbara läget.

"Divinity 2: Original sin" går nu att spela på Nintendos Switch, meddelar överraskande den belgiska utvecklaren Larian Studios.

Spelet finns sedan 2017 på pc, sedan förra året till Playstation 4 och Xbox One och dök i början av året upp även till Mac. Det har överrösts av positiva recensioner och vunnit ett flertal priser.

Spelaren väljer en av sex figurer – eller skapar en egen. Om man vill kan man samarbeta sig igenom det minst 100 timmar långa rollspelsäventyret tillsammans med uppemot tre andra spelare.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons