Annons

Dödsoffer efter översvämningar i Sierra Leone

Sierra Leone • Publicerad 7 augusti 2019
Sju människor har omkommit i översvämningar i Sierra Leone. På bilden begravs offer för ett jordskred som inträffade i landet 2017. Arkivbild.
Sju människor har omkommit i översvämningar i Sierra Leone. På bilden begravs offer för ett jordskred som inträffade i landet 2017. Arkivbild.Foto: Kabba Kargbo/AP/TT

Minst sju människor har omkommit och fler än 8 000 har gjorts hemlösa av kraftigt regn som orsakat översvämningar i Sierra Leone sedan i fredags, enligt myndigheterna.

Bland de översvämningsdrabbade områdena finns huvudstaden Freetown. Merparten av dem som blivit hemlösa bor i kåkstäder och i träskområden.

Myndigheterna uppmanar invånarna att lämna områden i Freetown som riskerar att översvämmas. Detta efter rapporter om en mindre lerflod i ett område där fler än 1 100 människor omkom i ett jordskred 2017.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons