Annons

Dödstalet stiger efter tankbilsexplosion

Tanzania • Publicerad 11 augusti 2019
Vårdarbetare bär en skadad man som fraktats med militärhelikopter till Dar es-Salaam.
Vårdarbetare bär en skadad man som fraktats med militärhelikopter till Dar es-Salaam.Foto: Khalfan Said/AP/TT

Tanzania är i sorg dagen efter tragedin då en tankbil exploderade nära staden Morogoro.

Dödstalet har under söndagen stigit till 69, medan närmare 70 personer fortsatt vårdas för skador. Många av dem har förts med militärhelikoptrar till sjukhus i landets största stad Dar es-Salaam.

Annons

Merparten av de förolyckade omkom när de försökte samla upp läckande bränsle från tankbilen efter att den kraschat längs en väg i ett livligt trafikerat område.

Nu pågår förberedelser för att begrava de omkomna. Enligt regeringen har individuella gravar grävts och begravningar kommer att inledas under söndagseftermiddagen. Offrens anhöriga har erbjudits samtalsstöd.

En nationell sorgedag har utlysts på måndagen av Tanzanias president John Magufuli.

Olyckor där tankbilar fattar eld eller exploderar är relativt vanliga i Afrika söder om Sahara. I juli omkom runt 50 personer i en tankbilsbrand i Nigeria, och i maj dog nästan 80 personer i en liknande olycka i Niger.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons