Annons

Döms till ungdomsvård för smällare mot Åkesson

Brott/Politik • Publicerad 5 september 2019
En smällare kastades mot Jimmie Åkessons (SD) bil när han besökte Mariestad i våras. Nu döms en tonåring till ungdomsvård för attacken. Arkivbild.
En smällare kastades mot Jimmie Åkessons (SD) bil när han besökte Mariestad i våras. Nu döms en tonåring till ungdomsvård för attacken. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 17-åring som misstänks för att ha kastat en kraftig smällare mot Jimmie Åkessons (SD) bil i Mariestad i våras har dömts för attacken, rapporterar .

Händelsen inträffade ett par dagar före EU-valet i maj, när SD-ledaren besökte Mariestad. Den kraftiga smällen ska ha inträffat alldeles utanför Åkessons bildörr när han var på väg att lämna platsen i sin bil, tillsammans med bland annat sina livvakter.

Annons

I augusti åtalades en 17-årig pojke misstänkt för ofredande. Enligt åtalet vid Skaraborgs tingsrätt detonerade smällaren med ett högt ljud i anslutning till bilen.

Rättegången mot pojken hölls i Skaraborgs tingsrätt på torsdagen och pojken, som har nekat till brott, dömdes av tingsrätten som skyldig, enligt .

17-åringens straff blir ungdomsvård, vilket betyder att han ska genomgå ett behandlingsprogram hos socialtjänsten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons