Annons

Dopingsanklagad simmare: Ger inte upp

Shayna Jack riskerar en fyra år lång avstängning om hon inte kan förklara hur hon fått i sig en dopingklassad substans.
Simning • Publicerad 2 augusti 2019
Australiens Shayna Jack behöver förklara hur hon fått i sig en förbjuden substans för att undvika en lång avstängning. Arkivbild.
Australiens Shayna Jack behöver förklara hur hon fått i sig en förbjuden substans för att undvika en lång avstängning. Arkivbild.Foto: Morry Gash/AP/TT

Australiska simmaren Shayna Jack lämnade ett positivt dopningsprov före sim-VM i Sydkorea och riskerar en fyra år lång avstängning. 20-åringen har bedyrat sin oskuld till den otillåtna substansen som används för att bygga muskelmassa. Jack har sagt att hon måste fått i sig substansen omedvetet. Asada har krävt en detaljerad förklaring kring exakt hur Jack fått i sig ämnet.

– Jag tänker inte sluta förrän jag bevisat att jag är oskyldig. Och jag kommer kämpa för att komma tillbaks i bassängen för det är min dröm och jag tänker aldrig ge upp den, sade Jack efter att ha träffat representanter från Asada i Brisbane.

Annons

På frågan om hur hon fått i sig den förbjudna substansen svarade hon:

– Det är fortfarande en pågående utredning så vi vet inte i dagsläget. Vi kollar fortfarande på det.

Jacks manager Phil Stoneman sade tidigare i veckan att Jack inte fått i sig substansen via något kosttillskott.

– Det kan vara via en köttbit, via någon svamp, det kan vara vad som helst, det kan ha varit något i hennes drickaflaska, sade han till australiska ABC.

Marcus Alexandersson/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons