Dumpad anlade mordbränder i Rotebro

Brott • Publicerad 1 juli 2019
En man har dömts till tolv års fängelse för två mordbränder i Sollentuna. Arkivbild.
En man har dömts till tolv års fängelse för två mordbränder i Sollentuna. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En 25-årig man har dömts till tolv års fängelse för två mordbränder i Rotebro i Sollentuna i juli och augusti i fjol, skriver tidningen Mitt i.

I en av bränderna dog en kvinna, och i den andra branden riskerade en äldre rörelsehindrad kvinna att dö. Mannen döms däremot inte för mord, utan för vållande till annans död och försök till mord.

– Att mannen, i fråga om den första händelsen, inte döms för mord beror bland annat på att utredningen ger stöd för att han kan ha trott att bostaden var tom när han anlade branden, säger Attunda tingsrätts ordförande Rikard Backelin till tidningen.

Mannen ska betala en halv miljon kronor i skadestånd till den avlidna kvinnas syster, den rörelsehindrade kvinnan och boende i ett radhus som mannen tände eld på.

Tingsrätten slår i domen fast att mannens motiv till mordbränderna var att hans flickvän gjort slut med honom, och bett honom att flytta från deras gemensamma bostad.

Domen har inte vunnit laga kraft.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.