Annons

Duplantis får Ljungbergs stipendium

Friidrott • Publicerad 16 augusti 2019
Armand Duplantis. Arkivbild.
Armand Duplantis. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Stavhopparen Armand Duplantis tilldelas Mikael Ljungbergs stipendium. 19-åringen, som tog EM-guld förra året, tar emot stipendiet och en check på 100 000 kronor i samband med fredagens friidrottsgala på Slottsskogsvallen i Göteborg.

"Armand Duplantis är ett strålande exempel på att man kan vara en superstjärna utan att ha en överlägsen attityd. Armand imponerar på oss och inspirerar oss – med lika delar självförtroende och ödmjukhet", lyder delar av motiveringen.

Annons

Minnesfonden startade efter brottaren Mikael Ljungbergs bortgång 2004. Stipendiaten ska vara någon inom idrottsvärlden som lever upp till Ljungbergs värderingar: att vara ärlig, ödmjuk och rättvis.

"Det är med stor tacksamhet jag tar emot Mikael Ljungbergs stipendium, en utmärkelse som står för så mycket positivt. Det är en stor ära", säger Armand Duplantis i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons