Efter böter – Kreml varnar brittiska medier

Storbritannien/Ryssland • Publicerad 26 juli 2019
En redigeringsstudio på det ryska propagandaorganet RT:s kontor i Frankrike. Arkivbild.
En redigeringsstudio på det ryska propagandaorganet RT:s kontor i Frankrike. Arkivbild.Foto: Francois Mori/AP/TT

Det ryska utrikesdepartement varnar brittiska medieföretag som bedriver verksamhet i Ryssland för "konsekvenser", sedan det ryska statskontrollerade propagandaorganet RT på fredagen bötfälldes i Storbritannien.

RT ska betala motsvarande drygt 2 200 000 kronor för att ha brutit mot brittiska regler kring opartiskhet. Mediebolaget anses av tillsynsmyndigheten Ofcom ha brustit i samband med rapportering kring förgiftningen av ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal i brittiska Salisbury, Ukrainakonflikten samt i rapporteringen om kriget i Syrien.

"Vi följer noggrant situationen och påminner brittiska medier som bedriver verksamhet i Ryssland att de bör vara beredda på att ta konsekvenserna", heter det i uttalandet från ryska UD.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.