Annons

Egyptiska extremister dödade på Sinaihalvön

Egypten • Publicerad 12 februari 2020
Egyptisk polis har dödat 17 extremister en skottväxling i norra Sinai. Arkivbild.
Egyptisk polis har dödat 17 extremister en skottväxling i norra Sinai. Arkivbild.Foto: AP/TT

Egyptisk polis har dödat 17 misstänkta islamistiska extremister i en skottväxling på den oroliga Sinaihalvön. Skottväxlingen bröt ut när polisen genomförde en insats mot ett av extremisternas tillhåll.

Polisen agerade på underrättelseuppgifter om planerade dåd, uppger inrikesdepartementet.

Annons

Egyptiska säkerhetsstyrkor har i åratal försökt slå ner det jihadistiska upproret i norra Sinai, som trappats upp sedan Egyptens president Mohammad Mursi avsattes 2013.

Mängder av poliser och militärer har sedan dess dödats i attacker och i februari 2018 inledde Egypten en offensiv för att slå ned upproret.

I det senaste jihadistiska angreppet, vid en armépostering i norra Sinai, dödades eller skadades sju soldater, uppgav militären i söndags. Även tio extremister dödades. En grupp med koppling till terrorrörelsen IS tog senare på sig ansvaret för attacken.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons