Annons

Emma Watson startar stödlinje för kvinnor

Nöje • Publicerad 5 augusti 2019
Emma Watson startar en stödtelefonlinje i Storbritannien. Arkivbild.
Emma Watson startar en stödtelefonlinje i Storbritannien. Arkivbild.Foto: Michel Euler/AP/TT

Skådespelaren Emma Watson har startat en stödtelefonlinje för kvinnor som utsätts för sexuella trakasserier på sina arbetsplatser. Hjälplinjen, som lanserades i Storbritannien på måndagen, ska ge kvinnor råd om hur de ska gå vidare om de utsatts för trakasserier.

– Att förstå vad du har för rättigheter och hur du kan använda dem är en viktig del i att skapa trygga arbetsplatser för alla, säger Watson.

Annons

Emma Watson är engagerad i metoo-rörelsen Time's up och har fått bidrag från rörelsen till att starta hjälplinjen. Själv har stjärnan dessutom donerat en miljon pund, motsvarande nästan tolv miljoner kronor.

Enligt en undersökning gjord av fackföreningsorganisationen Trades Union Congress har hälften av alla brittiska kvinnor upplevt trakasserier på arbetsplatsen, men bara en femtedel har anmält händelsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons