Annons

Emmygalan presenteras utan värd

Tv • Publicerad 7 augusti 2019
Förra året var "Saturday night live"-komikerna Colin Jost och Michael Che värdar för Emmygalan. Arkivbild.
Förra året var "Saturday night live"-komikerna Colin Jost och Michael Che värdar för Emmygalan. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Efter årets förvirring kring Oscarsgalan, där komikern Kevin Hart hoppade av värduppdraget efter att ha kritiserats för flera år gamla Twittermeddelanden, kommer även tv-världens motsvarighet Emmygalan att sändas utan värd. Galan sänds på tv-kanalen Fox den 22 september.

Uppdraget att sända Emmy Primetime Awards, som den heter, delas mellan USA:s största tv-kanaler. 2003 var året då galan senast sändes utan en värd, även då på Fox.

Annons

Enligt är anledningen till beslutet förra årets låga tittarsiffror och att producenterna vill få med så många inslag som möjligt. Galans producent Charlie Collier säger att en värd hade tagit tid från resten av sändningen.

– Om du har en värd och ett öppningsnummer innebär det 15–20 minuter mindre tid till att hylla tv-programmen, säger han.

I år är tv-serien "Game of thrones" nominerad 32 gånger och deltar för sista gången, efter att sista säsongen sändes på HBO i våras. Förra året vann serien pris för bästa dramaserie och Peter Dinklage för bästa biroll i en dramaserie.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons