Annons

En person död i cyklon före rugby-VM

Rugby • Publicerad 9 september 2019
Ställningar vid Hanedaflygplatsen i Tokyo har skadats av den tropiska cyklonen Faxai.
Ställningar vid Hanedaflygplatsen i Tokyo har skadats av den tropiska cyklonen Faxai.Foto: AP/TT

En person har dött i den kraftiga tropiska cyklonen Faxai som drog in över Tokyoområdet i natt. De våldsamma vindarna har skapat kaos i trafiken med inställda tåg och flygplan och ovädret slog till bara elva dagar innan rugby-VM inleds i Japan.

Störningarna i trafiken har bland annat fördröjt ankomsten för Australiens landslag – en påminnelse om att Japans cyklonsäsong kan innebära utmaningar för arrangörerna.

Annons

Frankrikes landslag landade i Tokyo strax innan stormen slog till.

Cykloner är dock inte det enda orosmomentet. Japan är ett av de mest jordbävningsdrabbade länderna i världen och organisatörerna för rugby-VM är medvetna om riskerna.

– Vi måste vara beredda på alla "om och men". Vi har planer för alternativa spelplatser om vi skulle förlora en spelplats på grund av en jordbävning eller liknande, eller om vi tappar en större transportlina – för det handlar inte bara om spelplatser, sade tävlingsdirektören Alan Gilpin tidigare i år.

Sommar-OS avgörs i Tokyo nästa år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons