En till sjukhus efter lägenhetsbrand

Bränder • Publicerad 7 oktober 2019
Räddningstjänsten hämtade ut en person med rökdykare från en brinnande lägenhet i Stockholm. Arkivbild.
Räddningstjänsten hämtade ut en person med rökdykare från en brinnande lägenhet i Stockholm. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En person hämtades ut av rökdykare ur en brinnande lägenhet i ett niovåningshus på Kungsholmen i Stockholm. Personen har förts till sjukhus med oklara skador.

Larmet om branden kom strax efter 19. Den kunde begränsas till den lägenhet på sjätte våningen där den startat men röken spred sig i huset och flera boende sökte på egen hand vård efter att ha andats in rök.

– Vi har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Vi kommer att spärra av den aktuella lägenheten för att göra en teknisk undersökning när det har svalnat, säger polisens presstalesperson Åsa Wallentin.

Hon kan inte säga något om brandorsaken.

– Det är en tidig rubricering, vi får se vad utredningen visar, om det blir den rubriceringen eller något annat, säger hon.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.