Ericsson sjua i Alabama

Marcus Ericsson startade på 20:e plats på Barber Motorsports Park i Alabama.
Han gick i mål som sjua, hans bästa resultat hittills i Indycar.
"Vi har visat hur starka vi är i loppen", säger han till stallets .
Bilsport • Publicerad 8 april 2019
Marcus Ericsson i ett tidigare lopp.
Marcus Ericsson i ett tidigare lopp.Foto: Jason Behnken/AP/TT

Det såg på förhand tufft ut för Marcus Ericsson inför söndagens lopp i amerikanska Alabama. Med en startposition långt bak i fältet gällde det att avancera och tänka smart, och strategin med tre depåstopp gick vägen.

När den svenske forne F1-föraren körde i mål, 13,75 sekunder efter segraren Takuma Sato, hade han klättrat 13 placeringar sedan start, och det bästa resultatet hittills i Indycarsammahang var ett faktum.

Briljant

"Vi kan definitivt bygga vidare på den här prestationen. Nu behöver vi bara komma på hur vi ska kvala bättre, för om vi kan göra det, så kan vi verkligen utmana om podieplatser och segrar", säger han till sitt ställ Schimdt Petersons sajt.

Briljant, beskriver svenskens lopp, "himla roligt"; säger han själv.

– Inför racet sa alla åt mig att det är supersvårt att köra om på den här banan, att det nästan är omöjligt, men jag bevisade motsatsen i dag. Vi hade återigen en grym bil till racet, och jag är väldigt nöjd med hur jag genomförde tävlingen. Jag lyckades med några riktigt, riktigt bra omkörningar av flera riktigt bra förare. Det var kul, säger Ericsson till Viasat, enligt .

Rosenqvist slutade tia

Tävlingens andre svensk, Felix Rosenqvist, gjorde ett extra depåstopp och körde in på en tionde plats, och ligger fortfarande före Ericsson i den totala poängligan. Ett mindre debacle när han fick skjuta upp ett depåstopp, att farten inte riktigt fanns där och att bilen blev överstyrd anger han som förklaringar till att han inte hamnade högre upp i resultatlistan.

"Inte den helg jag hade hoppats på, men som tur är får vi en ny chans om bara några dagar. Vi kommer tillbaka", säger han i ett pressmeddelande.

Redan i helgen är det dags för nästa Indycartävling, i Long Beach i Kalifornien.

Gustav Sjöholm/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.